Mine Bjørneerfaringer.

Kære Bjørne

Jeg har nu deltaget i Bjørnebanden´s aktiviteter i næsten et år.

Det har givet mig en hel del erfaringer med Bjørne.

Der findes sandelig mange slags!

Jeg har gennem det seneste år samlet på bjørneegenskaber.

Jeg vil nævne nogle af dem.

 

Bjørne er alle forskellige.

Der findes forsigtige bjørne, venlige bjørne, lune bjørne, tænksomme bjørne, drilske bjørne, humorfyldte bjørne, nogle lidt reserverede bjørne, en række bjørne, som kan synge, der findes desuden også BamseBjørne, nok et par stykker.

Der er bjørne, som er stille, og der er andre, som støjer lidt mere.

 

Der er Maskin-bjørne, Træ-bjørne, Smede-bjørne, Dæks-bjørne, Bolværks-bjørne, Smøre-bjørne; Der er et par Spille-bjørne, Male-bjørne, der er en OverKemi-bjørn, der er Kul-bjørne, samt en række Kul-lemper-bjørne, en Regnskabs-bjørn, en daglig Økonomi-bjørn, et par omsorgs-bjørne, en Snedker-Bjørn, der er Styrmands-bjørne, Mester-bjørne, Kaptains-bjørne nogle er lokale andre kommer langvejs fra, der er også en Overbjørn/lad os kalde ham Admiral Bjørnen.

 

Der er, ikke at forglemme, en speciel, meget vigtig og meget elsket og værdsat Mesterkokke-bjørn!! og der har, til glæde for enkelte, også sneget sig en Grøntsags-bjørn ind.

Uden alle disse forskelligheder ville det aldrig kunne gå.

 

Bjørne har også en række fælles egenskaber.

Ud over de forskelligheder jeg lige nævnte, er der også fællestræk.

Bjørne er flittige, hjælpsomme, imødekommende, ansvarsfulde og ikke mindst arbejdsomme – nogle har flere kræfter end andre, nogle er mere vedholdende end andre, alle yder de nok mindst, det de kan.

De har glimt i øjet, lune bemærkninger, kan gode historier, har gode idéer, de vil gerne give gode råd, er ikke altid helt enige om løsningsmodeller på de forskellige udfordringer, som vedligeholdelsen af Bjørn byder på, men de kan alle sammen deres kram.

 

Bjørne husker ganske godt og bjørne bruger deres hukommelse til også at fokusere på  omsorg for de bjørne, som ikke har kræfter til at deltage i det ugentlige arbejdsfællesskab.

 

Langt de fleste bjørne drikker snaps, kan lide at sejle, synes regnvejr er surt, at søgang er Ok —inden for visse grænser, synes det er rart at være sammen, at være en del af et fællesskab og holder utroligt meget af den gamle skude Bjørn og af det sammenhold, der findes omkring Bjørn.

 

Alle indgår i et fungerende fællesskab, som det har været interessant, at møde/ at blive en del af.

Tak for mit første år som bjørn.

Susse Mohr Markmann


Du kan også læse om ...

Hjemturen nærmer sig

Hjemturen nærmer sig
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}